מומלץ להכין ביום ההגשה
לרוטב
- כפות שמן זית
- מיץ מלימון אחד
- חצי כפית חרדל גרגרים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.
- מחממים תנור ל-220 מעלות ♨️. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות 🕰️ עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור.
- קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
- שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
- מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.
1 חוות דעת