לוגו

סלט טבולה קינואה

סלט טבולה מושלם מבית השף של הטבע.

אופן ההכנה

מומלץ להכין ביום ההגשה

לרוטב

  • כפות שמן זית
  • מיץ מלימון אחד
  • חצי כפית חרדל גרגרים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • מכינים את הקינואה: מחממים היטב סיר רחב ומוסיפים כף שמן זית. מוסיפים את הקינואה ומערבבים היטב. מוסיפים את המים, מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-17 דקות עד שכל המים נספגים בקינואה והיא מוכנה. מצננים.
  • מחממים תנור ל-220 מעלות ♨️. מערבבים את קוביות הגזר עם כף שמן זית ומעבירים לתבנית שרופדה בנייר אפייה. צולים כ-10 דקות 🕰️ עד שהגזרים זהובים (זהירות לא לשרוף אותם). מניחים בצד לקירור.
  • קולים את גרעיני החמנייה: מחממים היטב מחבת קטנה, מוסיפים את הגרעינים, מנמיכים ללהבה נמוכה-בינונית וקולים עד לקבלת צבע זהוב (כ-5 דקות, תלוי בגובה הלהבה).
  • שמים בקערה קטנה (או בצנצנת) את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב.
  • מעבירים לקערה רחבה את הקינואה, הגזר, הפלפלים, עשבי התיבול והרוטב. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את גרעיני החמניות, מערבבים ומגישים.

מרכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כוס קינואה אדומה
  • כוס וחצי ועוד קצת מים
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • חצי כוס גרעיני חמנייה
  • 1 פלפל אדום, חתוך לקוביות קטנות
  • 1 פלפל צהוב, חתוך לקוביות קטנות
  • 4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ

 

מתכונים נוספים

סלט טבולה קינואה

חוות דעת

1 חוות דעת

אביגיל
מרגישה את הבריאות בכל כפית וכפית, כאילו הגוף שלי יוצא למסיבה :)

השאירו חוות דעת

דילוג לתוכן